‘Hardlopen helpt mij om fysiek én mentaal fit te zijn’

‘Hardlopen helpt mij om fysiek én mentaal fit te zijn’

Trotse tukker, vader, echtgenoot en een heuse sportfanaat: Peter Veneman is het allemaal. Wil je hem tegen komen, dan moet je snel zijn. Hij loopt immers maar wat graag hard. En daarnaast? Peter gaat ook hard in zijn carrière. Recent maakte hij namelijk promotie naar Aankomend Accountant. Een stap die hij sneller kon zetten dan vooraf verwacht.

Van Assistent Accountant naar Aankomend Accountant

Een week vóór dit interview was Peter nog Assistent Accountant. Inmiddels vind je de titel ‘Aankomend Accountant’ in zijn e-mailhandtekening. En die promotie heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Peter: “Ik heb de afgelopen tijd goed mijn best gedaan en laten zien wat ik in mij had. Met het einde van mijn opleiding tot AA-Accountant (Accountant-Administratieconsulent) in zicht, stelde ik als doelstelling om einde van het jaar aankomend accountant te worden. Dat is sneller dan verwacht gelukt.”

Bijna een halfjaar eerder welgeteld, terwijl hij nog bezig is met het afronden van zijn studie. Na het afronden, zou hij graag willen doorgroeien naar Accountant. Maar deze kans kwam dus eerder op zijn pad dan verwacht.

Adviseursrol oppakken

In zijn nieuwe rol krijgt Peter een belangrijke nieuwe verantwoordelijkheid: de adviseursrol richting klanten oppakken. Dit zal hij stukje maar beetje gaan oppakken naast het samenstellen van jaarrekeningen en het begeleiden van nieuwe collega’s, wat hij voorheen al deed. Vanuit Countus krijgt hij de begeleiding en hulp om steeds meer in deze rol te groeien. Daarnaast is Peter nog druk bezig met het afronden van het praktijkdeel van zijn opleiding tot AA-accountant. Zijn verslagen hiervoor schrijft hij in de avonden.

Fysiek en mentaal fit

Vitaal zijn is een groot goed voor Peter. “Ik vind het belangrijk om lekker in mijn vel te zitten. Zowel mentaal als fysiek. Als je fysiek niet fit bent merk je dit mentaal en vice versa. Voel ik mij mentaal niet helemaal lekker, dan ga ik sporten.” Peter is daarmee niet de enige sportieveling van Countus Enschede. Zijn collega’s zijn net als hem gek op sport. “Sommige collega’s staan vóór werktijd in de sportschool, anderen zijn meer van het hardlopen. Sportiviteit zie je overal en bij vrijwel iedereen. We sporen elkaar ook aan om te sporten. En de middagwandeling zit er wel echt in. Dit is ook heel goed voor de teambinding,” vertelt Peter.

 

'Hardlopen helpt mij om fysiek én mentaal fit te zijn’ 
PETER VENEMAN

Fijne werksfeer

Loop je bij Countus Enschede op kantoor, dan proef je de gemoedelijkheid. Iedereen is vriendelijk en er wordt met elkaar gelachen. Collega’s zijn behulpzaam en willen elkaar helpen. Wat Peter erg waardeert aan het werken bij Countus Enschede, is de vrijheid en flexibiliteit die hij krijgt. “Als je je uren maar maakt en doet wat er gedaan moet worden, dan zit het wel goed. Zo krijg ik bijvoorbeeld de ruimte om op mijn thuiswerkdag in de pauze te gaan hardlopen. Dat vind ik heel fijn.”

Ook de ruimte tot ontwikkeling wordt erg gewaardeerd. “Ik krijg nu de kans om als aankomend accountant aan de slag te gaan. Daar ben ik heel blij mee. Mijn ultieme stip op de horizon is doorgroeien naar tekeningsbevoegd accountant. Dat zou het laatste stukje zijn. Dan ben ik ook bevoegd om jaarrekeningen af te tekenen.” Wij twijfelen er niet aan dat dit Peter gaat lukken!

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Countus? Of zoek je een nieuwe uitdaging als Aankomend Accountant? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij vertellen je graag meer over werken bij Countus.