Jij vraagt, wij draaien 

Vragen over het werken bij Countus? Onze recruiters beantwoorden ze graag! Wellicht staat jouw vraag er al tussen. Zo niet, stel deze gerust!

Bij Countus vinden we het belangrijk dat je kunt werken waar je wilt. Daarom hebben wij een flexibel thuiswerkbeleid. Dit betekent dat het per team en per persoon verschilt hoeveel je kan, wil en mag thuiswerken. Je maakt hierover afspraken met je leidinggevende. Bij de meeste van onze teams zie je dat het ongeveer 50/50 is.

Bij Countus staat jouw eigen ontwikkeling voorop. Want als jij doet waar jij goed in bent en blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. Via de Countus Academy kun je diverse trainingen volgen (intern en extern) die gericht zijn op jouw ontwikkeling als professional én als mens.                          

Naast plezier in je werk en persoonlijke ontwikkeling, is salaris natuurlijk een hele belangrijke voorwaarde. Je kunt erop rekenen dat dat goed geregeld is bij Countus.

Daarnaast kennen we de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Minimaal 30 vakantiedagen (op fulltime basis) en de mogelijkheid om deze te (ver)kopen;  
 • Een medewerkersparticipatieregeling, waarbij jij certificaten kunt kopen in Countus;  
 • Een goede mobiliteitsregeling; 
 • Een laptop en telefoon;
 • Een uitstekende pensioenregeling waarbij Countus het grootste deel van de premie voor haar rekening neemt;
 • Korting op je sport-abonnement en zorgverzekering; 
 • Lekker op de fiets naar het werk? Maak gebruik van onze fietsregeling; 
 • Een zeer aantrekkelijk thuiswerkbeleid + een thuiswerkvergoeding per dag;

Om onze collega’s te ondersteunen bij het werken aan hun gezondheid bieden wij iedereen die bij Countus werkt de mogelijkheid om een vitaliteitscoach te consulteren. Bij deze vaste vitaliteitscoach kun je terecht met vragen over onder andere gezond eten, meer bewegen of over de balans tussen werk en privé. Met als doel om gezond en gelukkig aan het werk te zijn!  

Afhankelijk van je functie en het aantal KM dat je verwacht te maken voor je werk, kom je bij ons in aanmerking voor een leaseauto. Je hebt dan de keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsbudget om je eigen vervoer te regelen. Deze kun je inzetten om de kosten van je eigen auto of bijvoorbeeld het OV te betalen. Daarnaast kennen wij een reiskostenvergoeding voor elke functie.

Ook als een leaseauto niet van toepassing is voor jouw functie, worden al je reiskosten vergoed.

Ga je solliciteren? Zo ziet onze procedure eruit:

 • Wij ontvangen graag jouw CV en motivatie voor deze functie; 
 • Je wordt gebeld voor een korte telefonische kennismaking met Recruitment; 
 • Uitnodiging voor een eerste kennismaking met de teamleider en een directe collega; 
 • Je wordt uitgenodigd om onze online Matchtool te maken;
 • Uitnodiging voor een tweede gesprek met de teamleider en HRM;
 • Je ontvangt een aanbieding vanuit Countus. 

Kom je stage lopen, afstuderen, duaal studeren of heb je minder dan 2 jaar werkervaring? Dan is één gesprek wat ons betreft voldoende!

Wil je toch zelf graag een tweede gesprek? Of een keer een dagje meelopen om echt een goede keus te maken? Dat kan altijd.

In onze sollicitatieprocedure bieden we jou graag onze Matchtool aan, zodat we samen kunnen bekijken of de betreffende functie bij Countus op basis van jouw persoonlijkheidsprofiel bij je past.  

Je ontvangt hiervoor ná het eerste gesprek een uitnodiging via de mail. Deze kun je dus in alle rust, thuis maken. De Matchtool bestaat uit een cognitieve test en een persoonlijkheidstest.

Voor de hogere managementfuncties (zoals bijvoorbeeld business teamdirecteur) kennen wij een assessment op locatie die wordt afgenomen door Berenschot.

Wat leuk! Zij-instromers nodigen wij van harte uit om te solliciteren op de functie die je interessant lijkt of om een open sollicitatie te doen.

Wij bespreken dan graag de mogelijkheden met je.

Zeker! Wist je dat er ieder jaar zo’n 40 studenten starten bij Countus? En dat zeker de helft na afloop bij ons blijft werken?

Je kunt solliciteren op onze algemene stagevacature of specifiek op een kantoor bij jou in de buurt.

Van één van onze Recruiters ontvang je per mail een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Hierin vind je alle benodigde informatie voor het gesprek.

Het eerste gesprek zal met name een kennismaking zijn, een oriënterend gesprek voor beide partijen. Met het tweede gesprek gaan we graag wat dieper op de inhoud in en bespreken we ook de resultaten van de Matchtool.

Deze ontvang je zelf ook van tevoren per mail.  

Natuurlijk! Al zelfs voordat je op sollicitatiegesprek komt is het mogelijk om een paar uur mee te kijken. Neem contact op met een van onze Recruiters om iets in te plannen.         

Wij kennen geen officiële kledingvoorschriften. Kom vooral als jezelf! Wel vinden we het belangrijk dat je representatief bent. Zeker als je op bezoek gaat bij onze klanten.

We noemen dit ook wel: business casual. En JA, daar horen ook (nette) spijkerbroeken en sneakers bij.

Andere vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen, of ben je benieuwd naar het werkenbij Countus? Neem dan contact met ons op!