Een carrière als fiscalist?  

Een accountantskantoor als Countus kan niet zonder haar fiscalisten. Onze fiscalisten kennen alle ins en outs over fiscale zaken. Je bent dus een echte allrounder met fiscale expertise. Als jij een scherp oog voor detail hebt, niet wegdeinst voor lastige puzzels en goed bent met cijfers, past werken als fiscalist bij Countus jou misschien wel heel goed. Bij Countus geloven we in voortdurende groei en ontwikkeling, en als fiscalist heb je bij ons volop kansen om jezelf te ontplooien. Hoe het werken als fiscalist eruit ziet?

Wat doet een fiscalist?

Bij Countus ben jij als fiscalist degene die met alle belasting- en regelgevingsdingen jongleert. Jij bent als het ware onze go-to-expert voor dit soort dingen. Je pakt de ingewikkelde wetten en regels en maakt er praktisch advies van dat onze klanten helpt om slimme financiële keuzes te maken. Of het nu gaat om het optimaliseren van belastingzaken, het geven van advies over belastingbeleid of het begeleiden bij ingewikkelde financiële zaken – als fiscalist ben jij de held die klanten door het fiscale doolhof loodst.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • Je geeft fiscaal advies aan klanten en collega’s;
  • Je beoordeelt aangiftes van o.a. inkomsten-, overdracht-, omzet- en vennootschapsbelasting;
  • Je signaleert adviespunten vanuit deze aangiftes en bespreekt dit met de klant en stelt bezwaarprocedures op;
  • Je hebt afstemming met collega’s en externe partijen;
  • Heb je al veel ervaring? Dan zal je tevens junior fiscalisten ondersteunen in hun ontwikkeling.

 

Op veel vestigingen van Countus werken we voor agro-ondernemers. Actuele thema’s als het stikstofbeleid zullen dan ook veelvuldig in jouw functie terugkomen. Liever werken voor MKB-klanten? Ook die klanten en vestigingen zijn er.

 

Onze arbeidsvoorwaarden

Wat onderscheidend is bij Countus? Bij ons is resultaat een gevolg van een fijne werkcultuur. Onze sfeer is laagdrempelig, nuchter en een persoonlijke relatie staat voorop. Bovendien heb je alle mogelijkheid om je te ontwikkelen. Want als jij doet waar je goed in bent en blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. Kansen om je te ontwikkelen zijn er genoeg, met onze eigen Countus Academy. Verdere arbeidsvoorwaarden?

  • Een marktconform salaris met fijne extra’s, zoals een uitstekende pensioenregeling
  • Flexibiliteit in je werkdagen, -plekken en -tijden
  • Je zit ruim in je vakantiedagen en kan deze bij- of verkopen
  • Verschillende regelingen, zoals een fietsregeling, een vitaliteitscoach of korting op je sportabonnement

Heb je de papieren op orde?

Om fiscalist bij Countus te worden, heb je een hbo- of wo-diploma in de fiscale richting nodig, zoals fiscaal recht op fiscale economie. Verder heb je affiniteit met cijfers en kennis van fiscale regels. Ook ben je communicatief sterk en ben je klantgericht. Uiteraard hoef je niet alles direct perfect te kunnen: jouw motivatie en wil om verder te leren zijn minstens zo belangrijk. Daar hebben we dan ook alle mogelijkheid toe.

Over Countus

In 100 jaar is Countus uitgegroeid tot dé accountants- en adviesorganisatie in vier sectoren: Agro & Agri, Zorg, Recreatie & Horeca en MKB. We werken vanuit 25 vestigingen, waardoor we dichtbij onze klanten zijn. We adviseren klanten m.b.t. de jaarrekening, belastingaangifte, salarisadministratie, en overnames. Daarnaast ondersteunen onze Expertiseteams vanuit ons hoofdkantoor in Zwolle ondernemers in heel Nederland. Ook zijn zij sparringpartner voor collega’s op lokale vestigingen. Door deze grote diversiteit aan specialismes in huis, is er voor jou alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en nieuwe taken/projecten op te pakken. Groei begint met jouw initiatief!

Werken als fiscalist bij Countus

Benieuwd wat het werken bij Countus voor jou kan betekenen? Of heb je specifieke vragen over het werken als fiscalist? Neem dan contact met ons op!