'Leer van alles wat je doet'

'Leer van alles wat je doet'

Voordat hij 18 jaar werd, had Dennis Regeer al een duidelijke visie op zijn carrière, geïnspireerd door zijn passie voor voetbal. “Voetbal en de cijfers eromheen hebben mijn interesse in accountancy echt aangewakkerd. Ik analyseerde de statistieken altijd met mijn vader, en dat leidde me naar dit vak,” legt Dennis uit. “Bovendien groeide ik op in een financieel gezin. Mijn vader werkt bij een bank, en mijn zussen werken ook in de financiële branche. Het zat er dus al vroeg in.” Inmiddels werkt Dennis met veel plezier als assistent accountant bij Countus Barneveld-Ede.

Theorie in de praktijk toepassen

Dennis combineert een deeltijdopleiding accountancy met een baan voor 32 uur per week bij Countus. Deze combinatie stelt hem in staat om theoretische kennis direct toe te passen in de praktijk. “Op school leer je de theorie, maar de praktijk is levendiger, dynamischer. Je werkt met mensen en echte bedrijfssituaties,” vertelt Dennis. Zelf transformeerde hij van nieuw teamlid zonder ervaring tot een ervaren assistent die nu ook junioren begeleidt. “Dat is de beste manier om te leren — door te doen.”

Natuurlijke doorgroei

Voor Dennis is professionele ontwikkeling een continu proces van leren en aanpassen. “Je begint met de basis, maar al snel pak je meer verantwoordelijkheden op. Je leert het meest door actief bezig te zijn en vragen te stellen,” zegt hij. Dennis ziet zijn toekomst bij Countus, waar hij ambieert door te groeien tot ondernemersadviseur. “Ik heb al meer klantcontact, en ik krijg ook de verantwoordelijkheid om dit uit te bouwen. Een volwaardig ondernemersadviseur heeft diepgaande kennis en ervaring. Ik hoop dat de komende tijd steeds meer op te bouwen.”

Jong team

Het team in Barneveld is jong en dynamisch, wat bijdraagt aan een levendige werksfeer. “Het grootste gedeelte van ons team is jonger dan 30. We kunnen goed met elkaar opschieten en levellen, omdat we uit dezelfde generatie komen. We begrijpen elkaar snel en dat werkt heel prettig,” legt Dennis uit. De sfeer zit er goed in. Dat blijkt wel uit het darten en tafelvoetballen, wat veelvuldig buiten het werk om wordt gedaan. “Eens per maand hebben we een borrel en regelmatig doen we mee aan activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging. Dat draagt zeker bij aan de onderlinge (werk)relatie,” vertelt Dennis.

'Neem de theorie serieus en wees niet bang om vragen te stellen. Dat is hoe je groeit en jezelf ontwikkelt in dit vak.'
DENNIS REGEER

Meer dan cijfers

Wat vindt Dennis het leukste aan zijn werk? “Zonder twijfel het maken van jaarrekeningen en het klantcontact. Het gaat niet alleen om de cijfers; het gaat om de verhalen achter de cijfers. Klantcontact maakt het werk menselijker. Dit maakt elke dag uitdagend en interessant."

Advies voor toekomstige collega’s

Dennis benadrukt het belang van een goede theoretische basis en de waarde van nieuwsgierigheid. "Neem de theorie serieus en wees niet bang om vragen te stellen. Dat is hoe je groeit en jezelf ontwikkelt in dit vak."

Countus Barneveld-Ede biedt een unieke werkomgeving waar je als jonge professional snel leert, groeit en jezelf kunt zijn. Dennis laat zien dat met de juiste instelling en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen in dit werk.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Countus Barneveld-Ede ? Of zoek je een nieuwe uitdaging ? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij vertellen je graag meer over werken bij Countus.