'Op naar de volgende 20 jaar bij Countus!'

'Op naar de volgende 20 jaar bij Countus!'

Bij Countus Audit vinden we in de samenwerking met collega’s heel belangrijk dat iedereen onze cultuur omarmt, ons bedrijf snapt en kan uitdragen waar we voor staan. Renate Zuidam, teamsecretaresse, vertelt over haar baan en persoonlijke ontwikkeling bij Countus.

“Ik vind mijn baan nog altijd geweldig. Toch is het voor elk mens goed om af en toe stil te staan en je te bedenken of je het echt nog leuk vindt wat je doet. Voor mij kwam dat moment niet lang geleden. Als je namelijk je 20-jarige jubileum viert, hoor je wel heel vaak diezelfde vraag: ‘Is dat wel leuk, al 20 jaar voor dezelfde werkgever werken?’. Ik kan niet anders dan volmondig JA te antwoorden.”

Werken bij Countus

“Natuurlijk, toen ik 20 jaar geleden mijn carrière begon, was dat nog bij een rechtsvoorganger van Countus. Maar wezenlijk is er niet veel veranderd sinds mijn eerste werkdag bij Countus. Al had ik er in één klap wel zo’n 500 collega’s bij, verdeeld over ruim 20 vestigingen.

Vanaf het begin was er bij Countus veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik meerdere studies en cursussen mogen volgen, zowel intern als extern, om mezelf steeds verder te ontwikkelen.”

Persoonlijke ontwikkeling bij Countus

“In 2012 nam ik deel aan Countus Talent Lab, een programma om je talent te ontdekken én te ontwikkelen. Hieruit is YouCount voortgekomen, een initiatief van medewerkers om collega’s te stimuleren en te verbinden. Met veel plezier lever ik hier een bijdrage aan. Jaarlijks verzorgen wij een Countusbrede bijeenkomst voor alle collega’s en brengen we het personeelsmagazine uit.

Nog zo’n mooi voorbeeld is de drijfverentest. Dankzij deze test kreeg ik veel meer zelfinzicht en kwam ik er achter waar ik mijn energie uithaal. Een bewustwording die mij nog steeds heel veel werkplezier brengt.”

'Een jubileum van 20 jaar bij dezelfde werkgever roept vaak de vraag of het nog steeds leuk is. Ik kan niet anders dan volmondig JA te antwoorden.'
RENATE ZUIDAM

Countus Audit

“Inmiddels werk ik alweer ruim drie jaar voor team Countus Audit. Een nieuwe uitdaging die ik met beide handen aangreep. Ik werk nu in en voor een dynamisch team dat onder meer de (wettelijke) controles uitvoert voor onze klanten. Mijn taken zijn nu totaal anders dan voor de MKB-afdeling waar ik ooit begon.

Ons team groeit hard, net als ons klantenbestand. In mijn beginperiode had ik nog tijd voor andere werkzaamheden. De combinatie met het fiscaal juridisch expertise-team was echter snel gemaakt. De werkzaamheden die ik hier uitvoer, vormen een mooie aanvulling op mijn werkzaamheden voor team Audit. Zelfs de piekperiodes sluiten op elkaar aan. Geen dag is hetzelfde en flexibiliteit is een groot goed. Laat dat nu nét zijn waar ik goed bij gedij.”

Mijn toekomst bij Countus

“Op naar de volgende 20 jaar! Dat klinkt inderdaad lang, maar als de aankomende jaren net zo hard voorbij vliegen als de afgelopen jaren, lees je over 20 jaar een stukje over hoe leuk 40 jaar bij dezelfde werkgever kan zijn.” 😉

Ook werken bij Countus?

Ben jij benieuwd naar onze vacatures en hoe het is om bij een van de leukste organisaties van Nederland te werken?