Aan de slag als tekenend accountant

Ben jij een kei in het jongleren met begrippen als bedrijfswaardering, inbrengdossiers en afrekeningen met een officiële accountantsverklaring? Als deze termen voor jou net zo vertrouwd zijn als je eigen naam, dan hebben we zeker een match! Werkplezier is voor jou geen bonus, maar een absolute must. Als je gelooft in een werkplek waar werkgeluk met hoofdletters wordt geschreven, dan is dit zeker de moeite van het lezen waard. En, goed nieuws, onze deur staat wagenwijd open voor een nieuwe collega!

Wat doet een (tekenend) accountant?

Als accountant voeg je letterlijk waarde toe aan het leven van de ondernemer. Naast het administratieve gedeelte en het zetten van je handtekening onder officiële stukken, ben je een sparringpartner voor de klant en biedt je strategisch advies dat onze klanten helpt bij het nemen van cruciale beslissingen. Van het optimaliseren van de financiële gezondheid tot het adviseren over investeringen, jij bent de vertrouwde basis voor de klant.

Dit ga je zoal doen:

  • Controle en tekenen van financiële overzichten: zorgen voor de juistheid en naleving van financiële rapporten met relevante wet- en regelgeving. Bovendien ben je als accountant tekeningsbevoegd en zet je je handtekening onder financiële stukken.
  • Opstellen van financiële rapportages: je speelt een belangrijke rol in het opstellen van de jaarrekening.
  • Auditing: accountants voeren controle- en auditwerkzaamheden uit om de financiële processen en procedures te controleren,
  • Advisering: adviseren van klanten over diverse onderwerpen, zoals belastingstrategieën, bedrijfsfinanciering, risicobeheer, compliance en regelgeving en andere vraagstukken die leven bij de ondernemer.
  • Relatiebeheer met klanten: onderhouden en ontwikkelen van relaties met klanten
  • Begeleiding: begeleiding bieden aan en coaching van junior medewerkers in het accountancyvak.

 

Onze arbeidsvoorwaarden

Wat onderscheidend is bij Countus? Bij ons is resultaat een gevolg van een fijne werkcultuur. Onze sfeer is laagdrempelig, nuchter en een persoonlijke relatie staat voorop. Bovendien heb je alle mogelijkheid om je te ontwikkelen. Want als jij doet waar je goed in bent en blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. Kansen om je te ontwikkelen zijn er genoeg, met onze eigen Countus Academy. Verdere arbeidsvoorwaarden?

  • Een marktconform salaris met fijne extra’s, zoals een uitstekende pensioenregeling
  • Flexibiliteit in je werkdagen, -plekken en -tijden
  • Je zit ruim in je vakantiedagen en kan deze bij- of verkopen
  • Verschillende regelingen, zoals een fietsregeling, een vitaliteitscoach of korting op je sportabonnement

Heb je de papieren op orde?

Jij bent een echte bouwer en verbinder, en je hebt er zin in om klanten te helpen. De mensen om je heen omschrijven jou als een rots in de branding, sociaal tot in je tenen en altijd bereid om een helpende hand toe te steken. En geloof me, deze kwaliteiten zullen in deze functie goed van pas komen.

Je bent in dit vak gerold vanwege je immense liefde voor cijfers en bedrijfsresultaten, maar vooral omdat je maar al te goed beseft welke onschatbare waarde je kunt toevoegen aan het succes van jouw klanten. Je beschikt over een hbo-opleiding in de richting van accountancy en hebt tekeningsbevoegdheid. Bovendien heb je een scherp oog voor detail en is goed communiceren jouw tweede natuur.

Over Countus

In 100 jaar is Countus uitgegroeid tot dé accountants- en adviesorganisatie in vier sectoren: Agro & Agri, Zorg, Recreatie & Horeca en MKB. We werken vanuit 25 vestigingen, waardoor we dichtbij onze klanten zijn. We adviseren klanten m.b.t. de jaarrekening, belastingaangifte, salarisadministratie, en overnames. Daarnaast ondersteunen onze Expertiseteams vanuit ons hoofdkantoor in Zwolle ondernemers in heel Nederland. Ook zijn zij sparringpartner voor collega’s op lokale vestigingen. Door deze grote diversiteit aan specialismes in huis, is er voor jou alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en nieuwe taken/projecten op te pakken. Groei begint met jouw initiatief!

Werken als accountant bij Countus

Benieuwd wat het werken bij Countus voor jou kan betekenen? Of heb je specifieke vragen over het werken als tekenend accountant? Neem dan contact met ons op!