Een carrière als jurist?

Een accountantskantoor kan niet zonder haar juristen. Als jurist ondersteun je onze klanten met deskundig juridisch advies. Als jurist binnen Countus ben je meer dan alleen een adviseur; je bent een cruciale schakel in het waarborgen van de rechten en belangen van onze klanten en collega’s. Heb je een scherp oog voor detail, een passie voor recht en ben je op zoek naar een plek waar je kunt groeien en ontwikkelen? Dan is de rol van jurist bij Countus misschien wel jouw volgende stap. Bij Countus krijg je de kans om je juridische expertise in te zetten in een omgeving die waarde hecht aan jouw ontwikkeling en succes.

Juristen bij Countus

Als jurist bij Countus ben je verantwoordelijk voor het bieden van juridisch advies aan onze klanten. Dit kan variëren van het opstellen van contracten tot het adviseren bij geschillen. Van wet- en regelgeving weer jij alles en met jouw kennis zorg je ervoor dat de belangen van onze klanten worden behartigd.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • Je geeft advies over het aangaan van een maatschap, of andere samenwerkingsverbanden;
  • Je adviseert over juridische maar ook fiscale aspecten rondom overnames;
  • Je adviseert op het gebied van veranderende wet- en regelgeving.

Op veel vestigingen van Countus werken we voor agro-ondernemers. Actuele thema’s als het stikstofbeleid zullen dan ook veelvuldig in jouw functie terugkomen, maar ook zaken als familierecht. Vaak zit je letterlijk bij de klant aan de keukentafel om zaken te bespreken. Liever werken voor MKB-klanten? Ook die klanten en vestigingen zijn er.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wat onderscheidend is bij Countus? Bij ons is resultaat een gevolg van een fijne werkcultuur. Onze sfeer is laagdrempelig, nuchter en een persoonlijke relatie staat voorop. Bovendien heb je alle mogelijkheid om je te ontwikkelen. Want als jij doet waar je goed in bent en blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. Kansen om je te ontwikkelen zijn er genoeg, met onze eigen Countus Academy. Verdere arbeidsvoorwaarden?

  • Een marktconform salaris met fijne extra’s, zoals een uitstekende pensioenregeling
  • Flexibiliteit in je werkdagen, -plekken en -tijden
  • Je zit ruim in je vakantiedagen en kan deze bij- of verkopen
  • Verschillende regelingen, zoals een fietsregeling, een vitaliteitscoach of korting op je sportabonnement

Heb je de papieren op orde?

Om jurist bij Countus te worden, heb je een juridische opleiding nodig, zoals Nederlands Recht of Notarieel recht. Verder heb je affiniteit met cijfers en kennis van fiscale regels. Ook ben je communicatief sterk. Uiteraard hoef je niet alles direct perfect te kunnen: jouw motivatie en wil om verder te leren zijn minstens zo belangrijk. Daar hebben we dan ook alle mogelijkheid toe.

Over Countus

In 100 jaar is Countus uitgegroeid tot dé accountants- en adviesorganisatie in vier sectoren: Agro & Agri, Zorg, Recreatie & Horeca en MKB. We werken vanuit 25 vestigingen, waardoor we dichtbij onze klanten zijn. We adviseren klanten m.b.t. de jaarrekening, belastingaangifte, salarisadministratie, en overnames. Daarnaast ondersteunen onze Expertiseteams vanuit ons hoofdkantoor in Zwolle ondernemers in heel Nederland. Ook zijn zij sparringpartner voor collega’s op lokale vestigingen. Door deze grote diversiteit aan specialismes in huis, is er voor jou alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en nieuwe taken/projecten op te pakken. Groei begint met jouw initiatief!

Werken als jurist bij Countus

Benieuwd wat het werken bij Countus voor jou kan betekenen? Of heb je specifieke vragen over het werken als jurist? Neem dan contact met ons op!