(tekenend) accountant worden?

Heb jij een passie voor cijfers en wil je een cruciale rol spelen in de bedrijfsvoering van ondernemers? Als accountant bij Countus ben je een sleutelspeler in het succes van onze klanten. Met jouw expertise en inzicht geef je bedrijven en ondernemers de ondersteuning die ze nodig hebben om hun doelstellingen te behalen. Bovendien werk je in een omgeving waar betrokkenheid de basis is, waar nuchterheid de toon is en waar ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Ben jij klaar om je carrière als accountant naar een hoger niveau te tillen? Ontdek dan de mogelijkheden bij Countus.

Wat doet een (tekenend) accountant?

Als accountant voeg je letterlijk waarde toe aan het leven van de ondernemer. Naast het administratieve gedeelte en het zetten van je handtekening onder officiële stukken, ben je een sparringpartner voor de klant en biedt je strategisch advies dat onze klanten helpt bij het nemen van cruciale beslissingen. Van het optimaliseren van de financiële gezondheid tot het adviseren over investeringen, jij bent de vertrouwde basis voor de klant.

Dit ga je zoal doen:

  • Controle en tekenen van financiële overzichten: zorgen voor de juistheid en naleving van financiële rapporten met relevante wet- en regelgeving. Bovendien ben je als accountant tekeningsbevoegd en zet je je handtekening onder financiële stukken.
  • Opstellen van financiële rapportages: je speelt een belangrijke rol in het opstellen van de jaarrekening.
  • Auditing: accountants voeren controle- en auditwerkzaamheden uit om de financiële processen en procedures te controleren,
  • Advisering: adviseren van klanten over diverse onderwerpen, zoals belastingstrategieën, bedrijfsfinanciering, risicobeheer, compliance en regelgeving en andere vraagstukken die leven bij de ondernemer.
  • Relatiebeheer met klanten: onderhouden en ontwikkelen van relaties met klanten
  • Begeleiding: begeleiding bieden aan en coaching van junior medewerkers in het accountancyvak.

Wat verdient een (tekenend) accountant?

Bij Countus waarderen we jouw inzet en expertise. Een accountant met tekeningsbevoegdheid verdient een riant salaris voor zijn inzet en toewijding aan klanten. Bij Countus krijg je bovendien een fijn pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, en veel vrijheid in je functie om je eigen portefeuille te onderhouden en te beheren. Ook zijn er bij ons volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Hoe word je (tekenend) accountant bij Countus?

Er zijn twee typen accountants: de accountants-administratieconsulent (AA) en de registeraccountant (RA). De AA is meer uitvoerend, waar de RA een meer controlerende en adviserende taak heeft. Accountant word je niet van de een op de andere dag. Veel accountants bij ons hebben eerst een opleiding accountancy, economie of bedrijfskunde gevolgd. Na deze opleiding volgt een postbachelor of postmaster, gemiddeld van 3 jaar, om vervolgens hun AA- of RA- certificering verhaald. Bovendien is de titel 'accountant' beschermd: je moet hier dus een specifieke opleiding voor volgen, voordat je deze titel mag dragen.

 

Cruciale rol voor ondernemers

Als accountant bij Countus maak je écht het verschil. Jouw inzichten en adviezen helpen klanten om betere financiële beslissingen te nemen. Je bent niet alleen een accountant; je bent een vertrouwde adviseur die klanten begeleidt naar een financieel gezonde toekomst. Ben je klaar om jouw stempel te drukken op de financiële wereld? Sluit je dan bij ons aan.

Werken als (tekenend) accountant bij Countus

Benieuwd wat het werken bij Countus voor jou kan betekenen? Of heb je specifieke vragen over het werken als tekenend accountant? Neem dan contact met ons op!