'De overstap naar Countus was een gouden greep'

'De overstap naar Countus was een gouden greep'

Tjibbe van der Veer is controleleider bij Countus Audit. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de controleopdrachten en geeft leiding aan het controleteam van Countus Audit. Tjibbe heeft ruime ervaring in de accountancy, maar werkte ook enkele jaren ‘aan de andere kant van de tafel’. Tjibbe vertelt hoe dat was.

Starten in de accountancy

Op mijn 17e wilde ik niets liever dan aan het werk gaan. Bij Nyenrode werd destijds een combinatie van werken en leren aangeboden. Ideaal voor iemand als ik: 4 dagen per week aan het werk en 1 dag terug in de schoolbanken. Hier is mijn accountancy-avontuur begonnen.

Om als jonge jongen in het diepe te worden gegooid en direct aan de slag te gaan bij een ‘big four’ kantoor was ontzettend leerzaam. De dynamiek van het samenwerken met verschillende mensen én dat kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven, daar heb ik veel van geleerd!

Na 7 jaar in het vak merkte ik dat ik veel te veel deed. Jezelf gek maken met deadlines en targets: we waren er met z’n allen goed in en ik deed er net zo hard aan mee. Dit resulteerde in een burn-out, die ongeveer 2 jaar heeft geduurd. Het klinkt misschien gek, maar deze periode heeft me veel gebracht. Ik heb veel over mezelf geleerd en weet nu beter wat ik leuk en belangrijk vind. Aan de hand van die inzichten heb ik toen besloten om uit de accountancy te stappen.

Even heel wat anders..

Na mijn burn-out ben ik als controller aan de slag gegaan bij een woningcorporatie. Dat was écht wat anders, maar ik moet zeggen dat ik het daar erg naar mijn zin heb gehad. Toch miste ik de diversiteit van het accountancy-vak; de mensen, de bedrijven. Het begon weer te kriebelen…

De overstap naar Countus: een gouden greep

Eigenlijk kwam ik bij toeval in gesprek met Countus. Ik had er direct een goed gevoel bij. Het scheelde dat ik een aantal mensen binnen de organisatie kende. Je weet dan al een beetje wat je aan elkaar hebt. In tegenstelling tot het werken bij een ‘big four’ kantoor, ben ik minder gebonden aan voorgeschreven checklists en formats. Er is meer ruimte voor eigen inbreng, waarbij ik altijd de nodige ondersteuning krijg, als ik dat nodig heb.

'De overstap naar Countus was een gouden greep. Minder gebonden aan checklists en formats, meer ruimte voor eigen inbreng, en altijd de nodige ondersteuning als dat nodig is.' 
TJIBBE VAN DER VEER

Oog voor de mens

De aandacht die er is voor work-life balance is echt goed. Men let goed op elkaar en er is veel flexibiliteit. Zo werk ik bijvoorbeeld iedere vrijdag thuis. Als kersverse vader een verademing dat dit mogelijk is. En dat in het vakgebied wat ik zo mooi vind: de accountancy. Wie had dat gedacht? Bij Countus kan het gewoon!

Werken bij Countus

Mijn werk bij Countus is erg afwisselend en er is veel ruimte voor eigen input op de inhoud. Maar kom je er zelf even niet uit, dan is het mogelijk om ondersteuning in te schakelen. Erg prettig! De begeleiding binnen Countus ervaar ik als ontzettend goed en er is veel ruimte voor doorontwikkeling. En niet alleen als verdieping in het accountancy vak, want ook een MBA volgen behoort tot de mogelijkheden. Ik heb inmiddels een Master in de accountancy en doorgroeien tot RA behoort tot de mogelijkheden. Maar het mooie van Countus is dat het geen must is. Alles op zijn tijd, passend bij jouw leven en ambities!

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig of een baan bij Countus Audit iets voor jou is?