'De toeristische sector, daar zit een en al passie en drive achter'

'De toeristische sector, daar zit een en al passie en drive achter'

"Vier jaar geleden maakte ik de overstap van het bankwezen naar accountancy. De inhoudelijke kant van dit vak trok mij enorm," vertelt Roel Meijerink, een bevlogen Ondernemersadviseur bij Countus in Ommen. Roel, woonachtig in Heeten met zijn vriendin en twee dochters, heeft een achtergrond die perfect past bij de dynamische wereld van de toeristische sector. En in zijn vrije tijd? Speelt hij niet gitaar, dan werkt hij zich wel in het zweet in de sportschool of op de mountainbike. Ook mag hij graag motor rijden en tijd doorbrengen met zijn vrienden.

Van betekenis zijn bij ondernemers

Roel is een Ondernemersadviseur in hart en nieren. Zijn doel? Ondernemers verder helpen in hun doelstellingen en daarin toegevoegde waarde bieden. "Mijn werkzaamheden variëren van het bespreken van jaarrekeningen tot diepgaande gesprekken met ondernemers over hun plannen en ambities." Zijn rol in de Kopgroep Recreatie & Horeca benadrukt zijn toewijding aan de sector. "Elke dag is anders, en dat houdt mijn werk uitdagend en interessant."

Passie en drive in de toeristische sector

Roel heeft meerdere klanten in het MKB: van automotive tot dienstverlening, van zorg tot productiebedrijven. Iedere sector heeft zo zijn eigen dynamiek. Maar wat Roel drijft in zijn werk met toeristische ondernemers? "De passie en drive van elke ondernemer in deze sector is aanstekelijk. Ze zijn elk op hun eigen manier bezig met gastvrijheid en klantbeleving en gaan vol voor hun doelen, en dat vind ik mooi om te zien," legt Roel uit. De sector vereist topsport in de zomer en strategisch denken in het laagseizoen – een dynamiek die Roel erg aanspreekt en waar hij maar wat graag van betekenis in is.

Poten in de klei

Roel prijst de unieke werkcultuur bij Countus Ommen. "Ondanks dat we een MKB-vestiging zijn, is de oorspronkelijke Countus-cultuur in de agro hier geworteld – nuchter en met de poten in de klei. We werken hard, maar altijd samen. Er heerst een gevoel van gelijkheid en openheid, waarin iedereen van elkaar wil leren."

Ook de laagdrempelige en leergierige cultuur spreekt Roel aan. “Onze cultuur zorgt ervoor dat je snel leert en groeit, als je aangeeft dat je stappen wil maken. Vrijwel alles is mogelijk en je kan je eigen koers varen. Zo krijg je een heel divers team en wordt iedereen in zijn of haar kracht gezet.”
'Onze cultuur zorgt ervoor dat je snel leert en groeit, als je aangeeft dat je stappen wil maken. Vrijwel alles is mogelijk en je kan je eigen koers varen. Zo krijg je een heel divers team en wordt iedereen in zijn of haar kracht gezet.'
ROEL MEIJERINK

Nooit uitgeleerd

Roel is een bezig baasje. "Ik heb klanten door heel Overijssel en werk op meerdere vestigingen.” Daarnaast vindt hij leren en ontwikkelen erg belangrijk. "Ik wil me verder verdiepen in bedrijfswaardering en de fiscaal-juridische kanten van bedrijfsoverdracht. Bij Countus krijg ik de ruimte om te groeien en mijn vaardigheden te ontwikkelen." Deze instelling van continu leren en verbeteren is kenmerkend voor Roel's benadering van zijn werk.