'Ik werk met de mens als vertrekpunt, met aandacht voor hun onderneming'

'Ik werk met de mens als vertrekpunt, met aandacht voor hun onderneming'

Johnny Lankheet is ondernemersadviseur bij Countus Groenlo, met een speciale focus op coaching voor familiebedrijven in de agrarische sector. Voor Johnny draait zijn werk niet alleen om bedrijven, maar vooral om de mensen erachter. Met een achtergrond in landbouwscholen richt hij zich vooral op de menselijke en financiële kant van deze bedrijven

Een persoonlijke benadering in een steeds veranderende wereld

Wat Johnny zo leuk vindt in zijn werk? Het vertrouwen dat hij krijgt om aan tafel te zitten met ondernemers en over emotionele en gevoelige thema's te praten. Johnny laat het analyseren van cijfers liever aan zijn collega's over; hij vindt de menselijke kant van het werk veel boeiender. Hij geniet ervan om ondernemers naar elkaars perspectief te laten kijken, waarbij junioren en senioren samenwerken en van elkaar leren. Het gaat hierbij om veel meer dan alleen cijfers. Het draait om het laten groeien en bloeien van familiebedrijven.

Agro in hart en nieren

Johnny's passie voor de agrarische sector is diepgeworteld. Hij groeide op op een boerderij, waar zijn ouders koeien en varkens hielden. Zo raakte hij al op jonge leeftijd betrokken bij de agro-sector en ontwikkelde hij zijn interesse verder. Zijn broer werkte op een accountantskantoor en attendeerde hem op de mogelijkheden als adviseur binnen de accountancywereld. Toen er elders bij een ander accountantskantoor een vacature open stond, ging Johnny daar werken en bracht daar 15 jaar door. Dit was het moment waarop hij zijn expertise op het gebied van financiën ontwikkelde. Nu combineert hij zijn passie voor agro met accountancy, waarbij hij het belangrijk vindt om dicht bij de ondernemers te staan en hen te helpen hun doelen te bereiken.

Johnny’s werkdag

Een typische dag voor Johnny omvat veel bezoeken aan klanten, waarbij hij ook de nodige administratie en terugkoppeling verricht. Meestal heeft hij zo'n twee afspraken per dag, soms meer, soms minder. Johnny: “ook het stukje nazorg is erg belangrijk. Na een lastig gesprek bel ik dan ook geregeld na om te vragen hoe het gaat. Dat persoonlijke aspect vind ik loyaal naar mijn klanten toe en wordt als belangrijke meerwaarde ervaren.” Om zijn werk effectief te kunnen doen, is goede interactie met zijn collega’s en het vaste accountteam essentieel. Het delen van informatie met collega's is vanzelfsprekend, omdat vertrouwen en persoonlijke betrokkenheid de hoekstenen zijn van de samenwerking en van zijn aanpak. “Daartegen waarborgen we de vertrouwelijkheid van de persoonlijke gesprekken met klanten en kan niet alles gedeeld worden,” vertelt Johnny.

'Countus is levendig, energiek en ondernemend, en biedt volop ruimte voor groei' 
JOHNNY LANKHEET

Countus: ruimte voor ondernemerschap en groei

Johnny waardeert de platte organisatiestructuur van Countus en de vrijheid die hij er ervaart. “Countus is een plek waar persoonlijke ontwikkeling wordt aangemoedigd, maar waar je zelf de verantwoordelijkheid moet nemen om je te ontwikkelen vanuit je eigen kracht. Dan kan je heel veel bereiken. Bij Countus voel je je geen nummer; het is een persoonlijke organisatie waar je de mensen om je heen goed kent. Dit creëert een sterke band en leidt tot het ontstaan van prachtige initiatieven. Countus is levendig, energiek en ondernemend, en biedt volop ruimte voor groei.”

Als jij geïnspireerd bent door Johnny's passie voor mensen en de agrarische sector, dan ben je misschien wel op je plek bij Countus Groenlo. Hier is ruimte voor jouw ontwikkeling, en jouw kracht kan worden ingezet om zowel de organisatie als jezelf te laten groeien. Bekijk snel onze vacatures!