‘Bij Countus Ommen is er altijd reden voor taart’

‘Bij Countus Ommen is er altijd reden voor taart’

Inge Verbeek (23) uit Ommen en Andrea Smelt (25) uit Vriezenveen zijn een aantal jaren geleden begonnen als stagiaire en duaal student op het Countus MKB-kantoor in Ommen. Inmiddels zijn beide dames als assistent accountant regelmatig bij klanten te vinden. Lees hun verhaal.

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

3 jaar geleden begon Inge als stagiaire op het kantoor in Ommen. Ze wilde ervaring opdoen bij een accountantskantoor. ‘Nu ik terugkijk op de afgelopen 3 jaar, zie ik dat ik heel geleidelijk steeds grotere opdrachten en klanten heb gekregen’, vertelt Inge. ‘Ik heb echt de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen. En nog steeds heb ik genoeg uitdaging in mijn werk en leer ik elke dag weer bij.’

‘Ik ben assistent accountant in de MKB-sector. Het leuke daaraan vind ik dat je werkt aan administraties en jaarrekeningen van klanten in verschillende branches. Doordat je veel klantcontact hebt en ook bij de klanten komt, krijg je inzicht in de bedrijfsvoering. Elk bedrijf werkt weer anders.’ Naast het werk volgen zowel Inge als Andrea een post-hbo-opleiding Accountancy MKB. Ze vinden het fijn dat Countus hen hier de ruimte voor geeft en dit stimuleert. 

Diversiteit aan werkzaamheden

Als assistent accountant heeft Andrea een grote diversiteit aan werkzaamheden. Bijvoorbeeld het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van ib-, vpb- en btw-aangiftes. Ze gaat ook naar klanten toe om de zaken daar in te boeken. Ook maakt ze het boekhoudproces graag efficiënter en digitaler.

‘De samenwerking met collega's is leuk en leerzaam’, vertelt Andrea. ‘We zijn een gezellig team, zijn open, hebben tijd voor een geintje, maar werken ook hard. We hebben veel ruimte om zelf onze dagen in te delen. Ik mag bijvoorbeeld zelf weten hoe laat ik begin en als ik een dag vrij wil, kan dat eigenlijk altijd wel als er geen spoedklussen gedaan hoeven te worden.’

Inge is het daar helemaal mee eens. ‘We krijgen veel vrijheid binnen het werk, zo kun je je eigen werktijden bepalen. Dat werkt heel prettig. Er is hier heel veel mogelijk, zolang je maar wel je werk gedaan krijgt. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen planning. Dat betekent ook dat als het binnen je planning past om een keer een middag vrij te nemen, dat geen enkel probleem is.’

'De samenwerking met collega's is leuk en leerzaam. We zijn een gezellig team, open voor een geintje, maar werken ook hard. We hebben veel ruimte om zelf onze dagen in te delen.' 
ANDREA SMELT

Leren van elkaar

Inge: ‘Op de werkvloer gaan we heel laagdrempelig met elkaar om. Als je ergens tegenaan loopt of vragen hebt, stap je gewoon even bij iemand anders het kantoor binnen. Iedereen neemt ook echt tijd voor je vraag. Naast dat we samen hard werken, delen we en lachen we ook veel met elkaar en maken we tijd voor persoonlijke gesprekken’.

Vacatures

In Ommen zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s, omdat de klantenportefeuille groeit. Wat een toekomstige collega alvast moet weten? ‘Hou er rekening mee dat je bij je eerste maandsalaris op kantoor moet trakteren’, grapt Inge.

Andrea doet er nog een schepje bovenop: ‘Er moet sowieso zoveel mogelijk taart getrakteerd worden: op elke verjaardag, op elk jubileum, als je een diploma haalt, en dus ook bij je eerste maandsalaris. Of als je een nieuwe auto hebt ofzo, er is altijd wel een reden te vinden’.

Kennismaken?

Lijkt het jou leuk om Inge en Andrea te ontmoeten? Kom sfeer proeven in Ommen! Of bekijk onze vacatures.