'Ik groeide door van duaal student tot Senior Assistent Accountant'

'Ik groeide door van duaal student tot Senior Assistent Accountant'

Dennis Boertien stapte in 2014 de deuren van Countus Steenwijk binnen als duaal student van de opleiding Accountancy aan het Windesheim Accountancy. "Vanaf het tweede jaar van mijn studie koos ik voor Countus. Het voelde goed, en die keuze heeft me gebracht waar ik nu sta."

De Countus-cultuur: meer dan alleen cijfers

Wat Dennis direct aansprak bij Countus, was de ongedwongen sfeer. "Hier kun je echt jezelf zijn. We lachen, we delen en je bent hier geen nummertje." Het feit dat hij niet elke dag in een strak pak naar zijn werk hoeft, ziet hij als een bonus. Zijn interesse in de agrarische sector, dankzij herinneringen aan dagen op de boerderij bij zijn oom, sluit perfect aan bij veel klanten van Countus. De afwisseling tussen het werken voor agro-klanten en MKB-bedrijven geeft Dennis voldoening. "Het MKB groeit, en veel van die klanten komen bij mij terecht. Ik heb plezier in het werken voor zowel MKB-klanten als agrarische bedrijven."

Natuurlijk doorgroeien

Dennis' groei bij Countus verliep vlot en organisch. In zijn studie begon hij als junior assistent. "Elke rol bracht nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee." Niet lang daarna werd hij assistent accountant, en nu mag hij zich al drie jaar senior assistent accountant noemen. "Het is mij niet in mijn schoot geworpen. Ik heb er hard voor gewerkt om dit te bereiken. Het mooie bij Countus is: toon initiatief en je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen."

Van jaarrekening tot begeleiding

Een typische werkdag voor Dennis? Die is nooit hetzelfde. "De afwisseling tussen klantcontact, het opstellen van jaarrekeningen en het begeleiden van collega’s maakt mijn werk interessant." Het delen van kennis met junioren vindt hij een van de mooiste aspecten van zijn werk. "Het geeft een kick om ze te zien groeien, te helpen waar nodig en samen successen te boeken."

'Iedereen kan zichzelf zijn en we zijn een hechte club. Iedereen krijgt de kans om te doen wat hij zelf wil.' 
DENNIS BOERTIEN

Blik op de toekomst

Dennis heeft ambities. "Ik wil mijn klantenkring binnen het MKB uitbreiden. En het coachen van medewerkers? Dat laat ik niet los. Ik krijg energie van het zien groeien van anderen."

Dennis buiten Countus

Buiten het kantoorleven is Dennis een echte sportliefhebber. Voetbal en mountainbiken staan vaak op zijn agenda. Ook tijd doorbrengen met zijn vrienden vindt hij belangrijk. “We drinken geregeld een drankje met elkaar en darten dan ook graag.” Maar het allerbelangrijkst? “Mijn gezin. Mijn vrouw en ons zoontje van twee jaar.”

Werken bij Countus?

Als je Dennis vraagt waarom je voor Countus zou moeten kiezen, is zijn antwoord duidelijk: "Hier kreeg ik de kans om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Dat gun ik iedereen."