'Ik wil een nog completere adviseur worden, zodat ik klanten van A tot Z kan helpen.'

'Ik wil een nog completere adviseur worden, zodat ik klanten van A tot Z kan helpen.'

Hij is een geboren Deventenaar, maar inmiddels volledig ingeburgerd in Staphorst: Christian Koning verhuisde voor de liefde. Inmiddels heeft hij in Staphorst volledig zijn draai gevonden. Met een baan als ondernemersadviseur bij Countus, zijn gezinsleven met vrouw en dochter en privéhobby’s die zich meestal op de voetbalclub afspelen, heeft Christian een druk maar leuk bestaan. "Voetbal is mijn passie, maar het adviseren van ondernemers is mijn vak," zegt Christian met een glimlach.

Van bankwezen naar Countus

Werken bij Countus was voor Christian een bewuste keuze, toen hij in Staphorst kwam te wonen. Voorheen werkte hij bij een bank, waar hij de naam Countus leerde kennen. Het beeld was goed, dus Countus is bij hem blijven hangen. Eenmaal werkzaam hier, ziet hij grote verschillen tussen het bankwezen en de wereld van accountancy: "Bij de bank is het advies ondergeschikt aan de  te realiseren financiering, maar hier bij Countus is de advisering zelf het product. Je moet constant je toegevoegde waarde bewijzen, en dat vind ik erg leuk," deelt Christian enthousiast.

Christian’s drijfveren

Christian's passie ligt bij het werken met MKB-ondernemers. De sectoren waarin hij werkt verschillen enorm en kennen ieder zo zijn uitdagingen, maar de maakindustrie springt er voor hem uit.  "Er is iets magisch aan het proces van niets, iets maken. Of het nu hout, metaal of kunststof is, het vakmanschap fascineert me." Zijn doel? Een all-service partner zijn voor klanten. "Ik wil niet alleen de cijfers leveren; ik wil invloed hebben, helpen sturen. Dat is waar we bij Countus voor staan," legt Christian uit.

Geen dag hetzelfde

Christian's werkdagen zijn een mix van klantbezoeken, overleggen met collega’s of andere stakeholders en analyse op cijfers en ontwikkelingen. Hij is bovendien het eerste aanspreekpunt voor de klant. "Elke dag is een nieuwe uitdaging. Het ene moment ben je diep in een factuur gedoken, het volgende moment spar je over de toekomst van een onderneming," zegt hij. "In Staphorst heb je de vrijheid om je rol breed in te kleuren, dat waardeer ik enorm."

Zonder je collega’s kom je in de wereld van accountancy niet ver. Regelmatig wordt er dan ook met elkaar overlegd om het beste voor de klant neer te zetten. “We zijn een echt team aan het worden,” vertelt Christian. “De cultuur is open en laagdrempelig, en iedereen is toegewijd om kwaliteit te leveren." Deze teamgeest is iets dat Christian als essentieel beschouwt voor hun succes.

'De cultuur is open en laagdrempelig, en iedereen is toegewijd om kwaliteit te leveren.'
CHRISTIAN KONING

Mooie momenten

Christian geniet ervan om betrokken te zijn bij belangrijke events van de ondernemer. “Dat we partner zijn van het ondernemerschap van de klant en het vertrouwen krijgen bij zijn of haar keuzes is en blijft heel bijzonder.” Ook intern zit Christian goed op zijn plek en is hij erg positief over de sfeer in het team.

Christian is niet iemand die stilzit. Zijn ambitie? "Een nog completere adviseur worden. Zo wil ik van alle onderwerpen veel kennis hebben, om de ondernemer van A tot Z te kunnen helpen. Op de langere termijn wil ik mij oriënteren op het leidinggeven. Ik wil echt onderdeel zijn van de lokale gemeenschap hier in Staphorst." Gelukkig zijn daar binnen Countus genoeg mogelijkheden voor!

Meer weten?

Wil je meer weten over werken als Ondernemersadviseur? Of zoek je een nieuwe uitdaging ? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij vertellen je graag meer over werken bij Countus.