'Als geboren agrariër spreek ik de taal van onze klant.'

'Als geboren agrariër spreek ik de taal van onze klant.'

Geboren op een agrarisch bedrijf, gewerkt in een agrarisch bedrijf, eigenaar van een agrarisch bedrijf én assistent accountant voor agrariërs: het boerenleven zit in Bert Klein Woolthuis zijn bloed. Maar ondanks zijn veilige thuishaven, de agrarische wereld, heeft Bert voor Countus diverse functies bekleed en veel verschillende werkzaamheden verricht.

Terug in de tijd

Bert begon zijn carrière ooit op de middelbare landbouwschool in Raalte en de hogere in Deventer. Een logische keuze, aangezien hij is geboren in een agrarisch bedrijf. Toen hij deze opleidingen had afgerond, trad hij als allerlaatste generatie dienstplichtigen in dienst. Maar een agrariër keert altijd terug naar zijn roots. Zo ook Bert. Hij werkte eerst in een slachterij, en in het jaar 2000 vond hij zijn eerste kantoorbaan als bedrijfsadviseur / mestboekhouder in het toenmalige Countus Markelo. In die functie groeide hij hard, en binnen de kortste keren had hij een flinke klantenportefeuille onder zijn hoede en werkte hij als teamleider. Wél ontdekte hij dat hij iets miste: het maken van jaarrekeningen en doen van IB-aangiftes. Zo stapte Bert over naar vestiging Hardenberg / Vriezenveen.

Bert: “Ik ben niet zo commercieel. Ik voel me veel prettiger bij deze uitvoerende zaken en interne werkzaamheden zoals het maken van de planning, mensen inwerken en processen inregelen. Ik ben dan ook het eerste aanspreekpunt voor zaken op kantoor.” Met deze combinatie van werkzaamheden is Bert daarmee het manusje van alles. “Ik ben de verbinding tussen de directeur en de werkvloer.”

Werken als agrariër

Manusje van alles, zeg je? Bert heeft er nog een ‘hobby’ bij. Hij is immers hobbyboer op een akkerbouwbedrijf. Bescheiden als Bert is, geeft hij aan dat het niet veel voorstelt. Als ‘zoon-van’ heeft Bert het boerenbedrijf van zijn vader overgenomen. Vandaag de dag verbouwt hij op deze 10 hectare grond nog diverse akkerbouwproducten.

'Het boerenleven zit in mijn bloed. Daardoor kan ik inhoudelijk heel makkelijk meepraten met de klant.'
BERT KLEIN WOOLTHUIS 

 

Omringd door agrariërs

Bert doet niet anders dan omgaan met agrariërs. “Vrijwel mijn hele familie heeft een boerenbedrijf, en in mijn kameradengroep van elf jongens zijn er slechts vijf géén boer. Het is één en al agro. ”Zijn roots en passie voor agro helpen hem enorm in zijn werk. “Vanaf het begin van mijn carrière ervaarde ik al in het contact met klanten dat ik hun taal spreek. Letterlijk, want ik spreek ook dialect. En figuurlijk, omdat ik inhoudelijk heel makkelijk kan meepraten. Als ik bij een klant voer voor de koeien zie liggen, kan ik daar wat over zeggen waardoor de binding er direct is. Dat wekt direct een vertrouwd gevoel.”

Ook op kantoor heeft Bert profijt van zijn achtergrond. “In factuuromschrijvingen weet ik direct waar het over gaat,” aldus Bert.

Zeker niet grijs

Een accountantskantoor star en grijs? Dat gaat niet op voor Countus Hardenberg / Vriezenveen, geeft Bert aan. “We hebben het heel gezellig met elkaar. Er wordt geouwehoerd. Maar we werken ook heel hard. Niet individueel, maar samen. We zijn heel collegiaal en zorgen er samen voor dat het werk afkomt. Ook hebben we veel aandacht voor stagiaires en nieuwe collega’s. Daar investeren we veel in.”

Nieuwe collega’s wil Bert dan ook meegeven dat Countus de ideale plek is om je carrière te starten. “Er is veel aandacht voor opleiding en het inwerktraject. Er wordt serieus de tijd voor je genomen. En ook daarna heb je veel tijd om je te ontwikkelen. Ook als je nog niet goed weet wat je wil, is Countus de perfecte plek om dat te gaan ontdekken,” sluit Bert zijn verhaal.  

Uitgelichte vacatures

Mkb

Senior Assistent Accountant Ommen