'Ik duik graag diep in de materie van cijfers.'

'Ik duik graag diep in de materie van cijfers.'

“Ik stapte over van de vooropleiding defensie, via horeca naar de accountancy” vertelt Boris van Andel, een energieke 25-jarige junior assistent accountant bij Countus in Joure. Boris, woonachtig in Leeuwarden, is momenteel bezig met zijn deeltijdopleiding bedrijfseconomie en werkt vier dagen per week bij Countus. “Ik koos een brede opleiding, zodat ik nog alle kanten op kon.”

Diep in de cijfers duiken

Boris vindt zijn kracht in het nauwgezet analyseren van cijfers. “Het opstellen van jaarrekeningen en het uitwerken van aangiftes vind ik erg leuk. Ik duik liever diep in de cijfers dan dat ik aan tafel zit met klanten.” Zijn voorkeur voor het analytische boven het sociale aspect van accountancy is duidelijk: “Uitvoerend werk is waar mijn hart ligt. Het geeft me de kans om echt in de materie te duiken.”

Een open sfeer en sterke begeleiding

Wat de werkomgeving bij Countus Joure zo speciaal maakt, is volgens Boris de open en toegankelijke sfeer. “Er is hier geen duidelijke scheidslijn in de hiërarchie. Iedereen is bereikbaar en bereid om te helpen, wat het een heel mooie leeromgeving maakt. De begeleiding is erg goed.” Boris werkt veel voor agro-klanten, maar heeft zelf geen achtergrond in deze sector. Deze begeleiding heeft hem dan ook geholpen zich snel aan te passen en te groeien, ondanks zijn niet-traditionele achtergrond in de agro.

Leven buiten de cijfers

Naast zijn werk en studie vindt Boris tijd om te sporten en te ontspannen met vrienden. “Kickboksen geeft me een uitlaatklep na een dag van cijfers en balansen,” lacht hij. Ook is hij vaak te vinden op festivals en andere sociale evenementen, wat zijn veelzijdige persoonlijkheid onderstreept.

Blik op de toekomst

Boris kijkt met een open blik naar de toekomst. “Mijn doel is om eerst mijn bachelor diploma te behalen en vervolgens mijn vaardigheden verder te verdiepen hier bij Countus,” zegt hij enthousiast. Hoewel hij nog geen specifieke plannen heeft na zijn afstuderen, is hij vastberaden om alle kansen te grijpen die zich voordoen om zijn kennis en ervaring te vergroten.

 

'Uitvoerend werk is waar mijn hart ligt. Het geeft me de kans om echt in de materie te duiken.'
BORIS VAN ANDEL

Advies aan starters

Voor mensen die overwegen om hun carrière bij Countus te starten, heeft Boris een duidelijk advies: "Bij Countus krijg je de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt als starter. Pak je het goed aan, dan leer je snel en leg je een solide basis voor je verdere carrière."

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Countus? Of zoek je een nieuwe uitdaging ? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij vertellen je graag meer over werken bij Countus.