'Bij Countus vond ik de perfecte omgeving om te groeien'

'Bij Countus vond ik de perfecte omgeving om te groeien'

Serdar Cam, een enthousiaste Zwollenaar van 33 jaar oud, heeft een helder doel voor ogen: zijn titel als Registeraccountant behalen. Serdar, controleleider bij Countus Audit, heeft zijn post-master afgerond en zit nu middenin zijn praktijkstage. Na deze afronding mag hij zichzelf officieel Register Accountant (RA) noemen. Bij Countus vindt hij de perfecte mix voor zijn professionele ontwikkeling. "Countus is een plek waar je vooruit kunt. Het is de sfeer, de mensen en de kansen hier die het werken zo goed maken," vertelt Serdar.

Waar ontwikkeling en werk hand in hand gaan

Na zijn studie in Groningen en enkele jaren werkervaring, koos Serdar bewust voor Countus. Hij wilde dicht bij huis in Zwolle werken en vond in 2019 via een interim-opdracht zijn weg naar het bedrijf. "De overstap naar Countus was een goede zet. De organisatie past qua cultuur heel goed bij mij," zegt hij. Vooral de open sfeer en de kans om zijn praktijkstage hier af te ronden, spraken hem aan.

Teamwerk voorop

In zijn rol als controleleider benadrukt Serdar het belang van samenwerken. "Zowel individueel als in een team dien je goed te kunnen werken om succesvol te zijn. Communicatie is key. Dat geldt zeker in auditwerk." Bij Countus werkt hij met teams aan diverse opdrachten voor MKB-klanten in uiteenlopende sectoren. "Het is de variatie in het werk, het samen puzzelen en oplossingen vinden, dat me hier zo bevalt. Bovendien vind ik het erg leuk om op verschillende werkomgevingen te werken, en met Audit-werk kan dat."

‘Zowel individueel als in een team dien je goed te kunnen werken om succesvol te zijn. Communicatie is key. Dat geldt zeker in auditwerk.’
SERDAR CAM

Leren en ontwikkelen

Een belangrijk onderdeel van Serdar's werk is het begeleiden van collega's. Als controleleider heeft hij de regie over een opdracht bij een klant. “Ik begeleid en faciliteer collega’s bij een opdracht. Het is mijn taak om te zorgen dat alles smooth verloopt.” Collega’s helpen bij hun ontwikkeling vindt Serdar dan ook erg leuk. Na een opdracht voert de accountant een final review uit op het audit-dossier. Serdar hoopt na zijn praktijkstage zelf naar deze rol te groeien.

Aan leren en ontwikkelen geen gebrek bij Countus: tijdens zijn praktijkstage wordt hij goed begeleidt. Ook daarnaast wordt er door Countus regelmatig een training en workshop georganiseerd, zodat iedereen up-to-date blijft van relevante audit-thema’s.

Informele sfeer

Wat het werken bij Countus voor Serdar extra leuk maakt, zijn de informele momenten zoals de dönerdag en de vrijmibo. "Die afwisseling tussen serieus werk en ontspannen samenzijn, maakt dat je je echt onderdeel voelt van het team." De sfeer omschrijft hij als gemoedelijk en down to earth. “Iedereen is heel open en wil elkaar helpen. Je doet dit werk ook echt als team, dus de teamspirit moet goed zijn. Bij ons is het dat zeker.” Ook de omstandigheden maken het werk prettig voor Serdar. “Ik vind het fijn om afwisseling te hebben. Thuis, op kantoor of bij de klant. Daar krijg ik dan ook alle vrijheid voor.”