'Ik groeide door tot hét gezicht van de paardenhouderij binnen Countus'

'Ik groeide door tot hét gezicht van de paardenhouderij binnen Countus'

Toen Karin Snippe, 31 jaar oud, zich bij Countus in Assen voegde, nam ze niet alleen haar expertise in accountancy mee, maar ook een enorme passie voor paarden. "Mijn liefde voor paarden en accountancy kwamen perfect samen in deze rol," vertelt Karin, die naast haar rol als moeder en ondernemersadviseur, ook haar hart volgt in de paardenhouderij. 

Dé specialist van de paardenhouderij

Karin werkt voor diverse klanten in de melkveehouderij, akkerbouw en paardenhouderij. Binnen Countus is ze hét gezicht van de paardenhouderij. In deze sector benadrukt Karin het belang van het spreken van de 'paardentaal'. "Het adviseren van klanten in de paardenhouderij gaat zoveel beter als je zelf die taal spreekt," legt ze uit. Haar passie voor paarden begon al van kleins af aan. Ze was er zo gepassioneerd over, dat de opleiding paardenhouderij, en later hippische bedrijfskunde, logische vervolgstappen werden. De interesse in accountancy was er immers ook al.

"Ik heb verschillende stages gelopen en gewerkt op paardenbedrijven, en ben zelfs als groom meegegaan op internationale concoursen," vertelt Karin. Toen dat lastig te combineren werd, koos ze voor haar huidige baan bij Countus. Na enkele jaren inspanning voor diverse typen klanten zette ze haar passie voort en werd een drijvende kracht achter het expertiseteam paarden.

Met initiatief kom je ver

De stap naar de paardenhouderij is haar niet aan komen waaien. Hier heeft zij zelf proactief initiatief in genomen. "Mijn teamleider kende mijn passie voor paarden, en samen zagen we de kans om iets nieuws te creëren binnen Countus." Samen met twee collega’s namen ze het voortouw, gericht op de unieke behoeften van paardenbedrijven. "Het was een mix van mijn eigen ambities en het herkennen van een marktbehoefte," legt Karin uit. Een nieuwe sector was binnen Countus op de kaart gezet. "Het gaat erom je stem te laten horen en de kansen te grijpen die zich voordoen," vertelt ze.

Inmiddels zijn ze heel wat stappen verder en de tak paardenhouderij aan het uitbreiden. Zo worden er nieuwsbrieven verstuurd, organiseren ze bijeenkomsten en webinars en sinds kort is daar ook nog een podcast bij gekomen. Toch geniet Karin van de variatie en wil ze zich ook vol passie blijven inzetten voor haar klanten in de melkveehouderij en akkerbouw.  

'Zoek een baan waar je je thuis voelt en waar je met plezier naartoe gaat.' 
KARIN SNIPPE

Leren en groeien

Voor Karin is persoonlijke ontwikkeling essentieel. Ze streeft ernaar te blijven ontwikkelen, niet alleen op fiscaal gebied, maar ook in het begrijpen van de menselijke aspecten van ondernemingen. "Mijn rol is om zowel de emotionele als de zakelijke kant te begrijpen en te adviseren. Daarin wil ik mijzelf blijven ontwikkelen door diverse uiteenlopende opleidingen en cursussen te volgen.”

Je thuis voelen

Karin's advies aan potentiële collega's bij Countus is duidelijk: "Zoek een baan waar je je thuis voelt en waar je met plezier naartoe gaat." Ze benadrukt het belang van het aangeven van je ambities en het nemen van initiatief. "Er zijn hier veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, maar je moet zelf de eerste stap zetten," moedigt ze aan. En daar is ze zelf het levende bewijs van.