'Cijfers zijn niet zomaar cijfers, ze vertellen een verhaal'

'Cijfers zijn niet zomaar cijfers, ze vertellen een verhaal'

Elke dag bij Countus in Leeuwarden brengt een nieuwe uitdaging voor Aad Hoekstra, onze ondernemersadviseur. Aad, die opgroeide in een agrarische familie en hier nog steeds hand- en spandiensten verricht, brengt een unieke mix van praktijkervaring en economische scherpzinnigheid mee naar zijn werk. “Agro zit in mijn bloed. De afwisseling van een kantoorbaan en op het land werken, afhankelijk van het weer, houdt mijn dagen dynamisch,” zegt Aad.

Het verhaal van de ondernemer

Met een achtergrond in bedrijfseconomie en een thuisbasis die een akkerbouwbedrijf omvat, begrijpt Aad als geen ander de specifieke uitdagingen en kansen binnen de agrarische sector. Zijn benadering is praktisch: “Cijfers zijn niet zomaar cijfers, ze vertellen een verhaal. Mijn doel is om dat verhaal te begrijpen en de ondernemer te ondersteunen waar mogelijk.”

Levenslang leren

Countus heeft een sterke focus op ontwikkeling, iets wat Aad zeer waardeert. “Je moet up-to-date blijven, vooral met de steeds veranderende wet- en regelgeving in de agrosector. Leren stopt nooit echt,” merkt hij op. Via de Countus Academy werkt hij aan zijn certificering om een nog volwaardigere ondernemersadviseur te worden. Dit leergierige klimaat is volgens Aad essentieel om dynamisch en relevant te blijven in zijn adviesrol.

Van agro-gesprekken tot bowlinguitjes

Over de sfeer op kantoor is Aad enorm te spreken. “De sfeer is hier heel goed. We hebben allemaal affiniteit met agro, en dat maakt dat er altijd iets te bepraten valt. Ook buiten kantoor weten we elkaar te vinden, met bijvoorbeeld gezamenlijke uitjes zoals bowlen,” vertelt Aad. “Klinkt oubollig, maar is stiekem toch heel leuk.” Deze sterke onderlinge banden dragen bij aan een werkomgeving waarin iedereen zich gesteund voelt en plezier heeft in zijn werk. Het kantoor in Leeuwarden mag dan relatief klein zijn, de potentie voor groei en de persoonlijke aandacht voor elke werknemer maken het een unieke plek om te werken.

Friese roots

Aad Hoekstra is niet alleen een toegewijde ondernemersadviseur, maar ook een man die stevig geworteld is in zijn Friese achtergrond. Hij groeide op in een gezin dat een akkerbouwbedrijf beheerde, iets wat zijn passie voor de agrarische sector sterk heeft gevormd. Buiten het kantoor om vindt Aad ontspanning in korfbal en de typisch Friese sport kaatsen. Korfbal voor de prestatie, kaatsen voor de gezelligheid.

'Je moet up-to-date blijven, vooral met de steeds veranderende wet- en regelgeving in de agrosector. Leren stopt nooit echt.'
– AAD HOEKSTRA

Werken op basis van vertrouwen

Voor iedereen die overweegt om bij Countus te solliciteren, heeft Aad een duidelijk advies: "Geniet van de vrijheid die je hier krijgt. Het is ongelooflijk hoe flexibel je je werk kunt indelen, zolang je binnen de kaders blijft. Je voelt echt dat er geen strikte hiërarchie is, maar een lijn van vertrouwen en ondersteuning." Hij benadrukt dat deze benadering niet alleen leidt tot een betere balans tussen werk en privé, maar ook tot een diepere betrokkenheid bij het werk zelf.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Countus? Of zoek je een nieuwe uitdaging ? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij vertellen je graag meer over werken bij Countus.