Je skills als leidinggevende uitbouwen met het MD-programma van de Countus Academy – Gert-Jan Idsinga deed het

Je skills als leidinggevende uitbouwen met het MD-programma van de Countus Academy – Gert-Jan Idsinga deed het

Gert-Jan Idsinga, business teamdirecteur bij Countus Wageningen, koos enkele jaren geleden ervoor om zijn leiderschapskwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. Hoewel hij een rijke achtergrond heeft in leiderschap, startte hij onder het motto ‘iedereen heeft iets te leren’ met het Management-Development (MD) programma van Countus Academy. En zo scherpte hij zijn leiderschapsvaardigheden verder aan.

Nieuwe skills én een groter netwerk

Het MD-programma was voor Gert-Jan een logische stap. Hij was net gestart als aankomend teamdirecteur bij Countus Zeist, en wilde zijn leiderschapsvaardigheden verder uitbouwen. “Als leidinggevende loop je tegen veel praktische zaken aan. Ieder mens is anders en moet je anders behandelen, het leek mij interessant om daar in mijn werk op in te spelen.” De opleiding bleek een kans om praktische ervaring op te doen en inzichten te delen met collega's uit het hele land. "De interactie met collega's uit verschillende vestigingen en de hands-on begeleiding van een coach maakten dit traject uniek," vertelt hij enthousiast.

Direct toe te passen

Gert-Jan benadrukt hoe het programma hem praktische tools en inzichten bood. "Van het hanteren van DISC-kleurenprofielen tot het ontwikkelen van situationeel leiderschap, de opleiding heeft me op veel manieren verrijkt." Voorbeelden hiervan? “Omgaan met verschillende generaties, het overbrengen van minder positieve boodschappen en de verschillende rollen die van toepassing zijn bij het inwerken van junioren passeren allemaal de revue.”  

Ontwikkelen naar leidinggevende

Wat Gert-Jan het meest waardeert, is de gemeenschap die het MD-programma creëert. "Normaal zit je op je eigen vestiging. Hier kom je samen, en groei je niet alleen als individu maar ook als onderdeel van een grotere groep. Je ziet collega’s opbloeien tot teamdirecteur en dat inspireert.”

Ontdek je potentieel

Voor degenen die twijfelen of het MD-traject iets voor hen is, heeft Gert-Jan een duidelijke boodschap: "Zet die stap. Je kan op een gestroomlijnde manier ontdekken of leidinggevende worden bij je past. Bovendien bereidt de training je voor op het leiderschap en zal het je persoonlijk verrijken.”

Is leidinggeven niet je ambitie, maar wil je je wél ontwikkelen? Ook dat moedigt Gert-Jan aan. “Ook bij mijn eigen team is ontwikkeling altijd vaste prik in gesprekken. We kijken altijd welke opleiding past bij onze medewerkers. Laat zien dat je ambitie hebt en haal vervolgens alles uit jezelf. Ontwikkeling is essentieel," benadrukt hij.

'Iedereen heeft iets te leren'
GERT-JAN IDSINGA

Ontdek de Academy!

Benieuwd welke opleiding bij jou past? De Countus Academy biedt een breed scala aan opleidingen. Zo is er altijd voor ieder wat wils. Ontdek het zelf, via https://countusgroep.nl/werken-bij/academy.